Familieleden e.a.
Maanstof

Startpagina

Inhoudsopgave

Personalia

Familieleden:

 

Van verschillende personen opgenomen in één van de stambomen of in de kwartierstaat zijn interessante verhalen te vertellen, maar ook aan niet-familieleden met de naam Van Ma(a)nen is aandacht besteed.  Langzamerhand zal aan de linkerkant een lijst met namen verschijnen met daarachter hun verhaal of de weergave van publicaties over hen.
 
De pagina gewijd aan Jan van Maanen en Gerritje Westbroek bevat een familiefoto gemaakt tijdens de viering van hun vijftigjarig huwelijksfeest in 1916. Er zijn 35 personen geportretteerd.

Zelf heeft de samensteller zo'n veertig jaar bij de Nederlandse Spoorwegen doorgebracht. Daarom gaat zijn interesse natuurlijk uit naar de voorouders die ook bij deze baas werkten.Met mijn grootvader Marinus Hendrikus van Geutselaar heb ik veel zitten ouwehoeren over het spoor en met name van zijn kant over hoe het vroeger toeging.  Van mijn overgrootvader en betovergrootvader, alle twee Willem Noordanus, zijn de spoorgegevens bijna uitsluitend opgezocht in het archief van de spoorwegen. Tegenwoordig bevindt dat archief zich in het Utrechts Archief.

Naar de lotgevallen van Elias Jan van der Veen - in het begin van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers of hun trawanten opgepakt en 'in het niet verdwenen' - heb ik een onderzoek ingesteld. Dit resulteerde in een voorlopig levensbericht.

Paulus Adrianus van den Hurk kwam om  bij een gewapend treffen met de Duitsers op 7 mei 1945.

Enkele dragers van de naam van Ma(a)nen hebben nationale en internationale bekendheid. Reden om ook hier wat aandacht aan hen te besteden.

Derck Gijsbertsen

Jan Dirkszn van Maanen

Margareta van Manen

Pieter van Manen 

Jacobus van Maanen 

Dirk van Ma(a)nen 

Jan van Maanen

Gien van Maanen

Maritje van Tol

Cornelis Craen

Gerrit Noordanus

Mary Noordanus

De spoorhazen:

Willem Noordanus * 1813

Willem Noordanus * 1845

M.H. van Geutselaar

De verzetslieden:

Elias Jan van der Veen

Paulus A.  van den Hurk

Naamdragers:

Adriaan van Maanen

Willem G. van Maanen
Hans van Manen
 

24/1-2010